"Could not create SSL/TLS secure channel" activation error on Windows 7

Comments

11 comments

  • Ben Nolen

    Thank you Lily, this worked like a charm!!!!! So grateful!

    1
    Comment actions Permalink
  • Frank Dr. Broese

    Super, hat geklappt

    0
    Comment actions Permalink
  • Lily

    Hi Tomas,

    Thank you for the comment.

    Could you please clarify what is written in the lines 4 and 5 after "Exception. The request was aborted. Could...".

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Michael Minks

    Hi Lily. Have the same problem like Tomas.... the window says 

    Check 01: Success
    Check 02: 178BFBFF00100FA0 /
    Check 03: 1777828070
    Check 04: Exception: Die Anfrage wurde abgebrochen: Es konnte kein geschützter SSL/TLS-Kanal erstellt werden..
    Check 05: Exception: Die Anfrage wurde abgebrochen: Es konnte kein geschützter SSL/TLS-Kanal erstellt werden..
    Check 06: success

    0
    Comment actions Permalink
  • José Luis García Campoy

    I have the same problem, I have made the modifications and it remains the same, I have made them for DWORD (32-bit) and DWORD (64-bit) and without a positive result.

    0
    Comment actions Permalink
  • Lily

    Hi Michael,

    Thank you for the comment.

    Have you followed the steps outlined in the article?

    You should also enable TLS 1.1 in the same way as for TLS 1.2.

    After the protocol has been added, you also have to reload the computer.

    0
    Comment actions Permalink
  • Lily

    Hi José,

    Thank you for the comment.

    Please let me know whether you enabled both TLS 1.1 and TLS 1.2.

    Also, please let me know what it shows you when you go to https://activation.phaseone.com/Errors/ServiceStatus.aspx

     

    0
    Comment actions Permalink
  • José Luis García Campoy

    Yes, I have enabled TLS 1.1 and TLS 1.2. with DWORD (32-bit) and DWORD (64-bit), with neither it works.
    When I enter https://activation.phaseone.com/Errors/ServiceStatus.aspx I get the screen "Activation service is alive"

    0
    Comment actions Permalink
  • Lily

    Hi José,

    If possible, please try to join another network connection.

    Also, turn off the VPN if there is any,

    0
    Comment actions Permalink
  • José Luis García Campoy

    Hi.
    I have moved my network from Public Network to Home Network and it is perfect.
    Thanks for everything.

    1
    Comment actions Permalink
  • Lily

    Hi José,

    Glad to hear that.

    Hopefully, everything works fine now.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.