1D M III with LE and Vista?

Comments

4 comments

  • Bill_H
    To add to my own post here's a link to an example showing the exposure problem ... this was for 4.0b2 but I see the same with 3.7.7 ... I put this up to show the C1 guys the problem when I filled out a bug report but the reply I got was 'we do not yet support the 1D Mark III' ...

    The test image (just a handheld shot checking out IS on a new lens) was processed in C1, CSRAW and BreezeBrowser and I've shown the histograms from each plus marked out a small area in the background that reads ~ 200/200/200 RGB with BB and CSRAW but only 145/147/151 with C1 ... http://www.hiltonphotography.net/c1_v4_beta2_exposure/
    0
    Comment actions Permalink
  • Bill_H
    Just to update this in case other 1D Mark III users have this problem, apparently the problem occurs if you set Custom Function II-3 (Highlight Tone Priority) since COne doesn't recognize this CF and the conversions are underexposed. Disabling this CF is the work-around. I've filled out a Support Case and hopefully this will be fixed in future versions (it doesn't work in the V4 release either).

    http://www.hiltonphotography.net/tests/c1_v4_exposure/ for more details

    Bill
    0
    Comment actions Permalink
  • Cuong1
    I am on the fence about buying 1D Mk3 vs. D3 and the fact that C1 3.7 LE (almost) works with 1D Mk3 clinches the deal. I can't stand using C4 and have been holding back.

    If C1 3.7 LE. does not support 1D Mk3, I would have gone with D3. I can live with Nikon NX (god forbids) but not C4 (until h... freezes over).
    0
    Comment actions Permalink
  • Bill_H
    lpcd2001, C1 3.7.7 works with the 1D M III except for these two things: 1) the High Tone Priority custom function is not recognized, and 2) there's a small strip of garbage pixels left at the bottom of each conversion so you have to crop that out of every single image.

    Otherwise the conversions look good to me.

    Bill
    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.