focus/sharpening has stopped working

Comments

5 comments

  • alfin
    [quote="gracestanat" wrote:
    Recently, however, the focus has stopped working. I move the slider, and nothing happens, either in the preview or the output image. Any ideas on how to remedy this situation? Needless to say, I'm fairly helpless until it is resolved.


    Make sure you have 'Preview Settings' checked on the Focus tab and in 'File' -> 'Preferences' under 'Process Settings' tab, uncheck 'Disable sharpening on output' if you want your processed files sharpened.

    Lars
    0
    Comment actions Permalink
  • Grace1
    yes, i've checked and re-checked all those settings... something else seems to have gone wrong somewhere and i can't figure it out. ☹️
    0
    Comment actions Permalink
  • alfin
    Then I would first try to clear the cache and see if it helps and if nothing else works, save my work files to a different directory and reinstall the program.

    Lars
    0
    Comment actions Permalink
  • Grace1
    Thanks for continuing to make suggestions - I definitely appreciate the help. The really confusing thing is that I've already tried that, too! I re-installed everything and still, no change! It seems very strange to me.

    Confused and bewildered,

    Grace
    0
    Comment actions Permalink
  • alfin
    Well Grace,
    now I start to run out of ideas. Lets try this also; did you manually clear the cache before you re-installed? I don't remember if C1 deletes the cache or not when it's being re-installed. If not and if you didn't do it manually, you still work with your old cached files. Also, if you have files in a folder, that folders cache will not be cleared when you manually clear the cache. Either change folder and clear the cache again or use an empty folder when you do it. I'm almost sure your problem has something to do with your cached files, if not I hope someone else can chime in and help you.

    BR/Lars
    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.