Skip to main content

⚠️ Please note that this topic or post has been archived. The information contained here may no longer be accurate or up-to-date. ⚠️

Tethering problems with my Canon R5 - solved!

Comments

4 comments

  • Keith R
    Top Commenter

    I'm not affected by the problem (I'm a Windows user, and I don't tether my R5) but I'd like to thank you anyway for posting the solution. It's a shame that more people on the forum aren't as considerate.

    Oh - and your English is excellent!

    0
  • SFA

    I agree with Keith.

    It's so good to see posts that provide solutions to problems  - especially posts that are delivered clearly and concisely in a language that is not the writer's first language.

     

    Thank you Carina.

    0
  • Ravi Gajjar

    Thank you.

    I have updated macOS, my R5 firmware and upgraded CO. All running on the latest software as of 10/03/24. Up until now I have been pulling my hair out trying to overcome the tethering issues I've been having. With limited to no success, quitting all background apps, I eventually pulled the CF express card from the camera and the tethering is now 100% bulletproof. I can yank the tether cable out, or open memory card cover or turn the camera on/off randomly and the tether comes back up instantly when I plug back in or close battery door etc.

    The camera appears to tether just fine with an SD card in the slot. For now the issue appears to be with having a CF express card in the slot. (PS. I use Angelbird 512GB CF Express Type B)

     

     

    0
  • SFA
    Top Commenter

    Ravi,

    I would suggest it would be useful to send this observation to C1 Support directly as a Support Case.

    0

Please sign in to leave a comment.