Skip to main content

Crashes with new Version

Comments

18 comments

  • Peter Johann

    Same happens to me when i updated from the Sony version to the new Pro version. The program always crashes when i try to open old cosessions from the Sony version C1 22. I Tryed to deactivate all licenses and activated the new license. I cannot work with the Pro version.

    0
  • Tomas Pechar

    Same is happening to me, whenever using C1 22 PRO my entire PC restarts, BIOS detects it as a power surge, but it happens only with C1 22 and happens every time. Doesn't seem to matter what I'm doing in there, this last time I was just moving from one photo to the next, the time before I was adjusting a crop. Never happened before and doesn't happen at all when C1 22 is not being used.

    0
  • FirstName LastName

    Thank you very much for the advice. I would like to restore my last working version. Unfortunately, there is only 14.4.1.6 available for download on the website. Where can I find version 15.2.0.59 Pro Win for Fuji? Any advice is very welcome!

    0
  • Peter Johann

    Further on, I can't start C! 22pro. It always crashes when I start to open an old session or try to import pictures in a new session..

    When I was looking at the settings, I could see, that the hardware acceleration doesn't work any more. When I try to start the hardware acceleration (Open CL), there is an error message, that the hardware acceleration dosn't work.

    That's new, because it was o.K. in C! 22(Sony)

     

    0
  • FirstName LastName

    Ah, interesting! It's the same with me. The hardware support is displayed as an error. Unfortunately, C1 also crashes when I deactivate hardware support. With the Fuji version, everything ran without errors.

    0
  • Hansjörg Nothdurft

    Same with me. C1 pro Win 15.2.0 crashes immediately after the first photo appears in the viewer.

    0
  • Tomas Pechar

    For me completely disabling Hardware acceleration seems to have fixed the problem.

    0
  • Peter Johann

    Disabling hardware acceleration doesn't fix the problem at my computer. Further on: Every time when I try to open a session it crashes. I can start a new session, but when try to import pics it crashes. There is no information from captureone support, about they know about the problem and try to fix it.

    1
  • Tomas Hanigovsky

    I have the same problem. I have reinstalled C1 several times, created new Catalog. I open a C1 and try add photos from PC to new catalog and C1 crashes. 

    Please, if somebody has found solution, send me it or help me and other people who have the same problem...

     

    Tomas

    0
  • David Lagos

    Same for me.

    Graphical issue and crash when try see raw files (ARW Sony)

    0
  • Tomas Hanigovsky

    4 days and no reply from C1 support. I had to uninstall C1 and again install previous  - the first version of C1 22 (I found it in my PC), which is not upgraded to v C1 22 15.2 and C1 works (I did not accept update to 15.2). It means that the issue is in last update of C1  - v 15.2... 

     

    Th

    0
  • Jens Bodendieck

    same for me and also no reply from C1 support

    0
  • Keith R
    Top Commenter

    same for me and also no reply from C1 support

    How long have you been waiting?

    And have the rest of you raised support tickets? The more there are, the quicker issues get fixed.

    0
  • Peter Johann

    I got a ticket fro the support. They told me: "Important! Before troubleshooting your issue, we can see you are in CO 15.2 and Windows 10, there is a known bug that is causing crashes with those versions together with some specific CPUs. Please check on the following list if you have one of the mentioned CPUs. Affected CPUs:
     
    AMD A6-3650 APU with Radeon(tm) HD Graphics with SSE3 max (Hansjörg Nothdurft)
    AMD Athlon II X3 435 Processor with SSE4A max (Helge Herz)
    cpu name = AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor
    cpu name = AMD Athlon(tm) II X4 645 Processor
    cpu name = AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor
    cpu name = AMD Athlon(tm) II X2 270 Processor
    cpu name = AMD A6-3650 APU with Radeon(tm) HD Graphics
    cpu name = AMD Phenom(tm) II X6 1075T Processor
    cpu name = AMD E1-1500 APU with Radeon(tm) HD Graphics
    cpu name = Intel(R) Xeon(R) CPU X5365 @ 3.00GHz
    cpu name = Intel(R) Celeron(R) CPU E3300 @ 2.50GHz"

    The version 15.1.2 is working .

     

    0
  • David Lagos

    Hi guys.

    This is my CPU

     AMD Phenom(tm) II X6 1075T Processor

    Regards.

    P.D.: My ticket (24 days ago) is unanswered.

    0
  • Jens Bodendieck

    ...mine is Intel(R) Xeon(R) CPU      5160  @ 3.00GHz, 3000 MHz,

    and my ticket is unanswered the second week

    0
  • Peter Johann

    Hi guys,

    there is a new update 15.2.1

    With this update C1 is working on my computer.

    0
  • FirstName LastName

    Year! Same for me! Thanks Peter for your advice!

    0

Please sign in to leave a comment.